петък, април 12, 2024

Баба Марта идва със сняг

Date:

Сподели новината.

Ветровито, но с температури доста над обичайните за края на февруари, ще бъде времето този уикенд.

В събота облачността от запад ще се увеличава с изгледи да превали дъжд краткотрайно на изолирани места в Северна и Западна България, предава “24 часа”. Около обяд ще се усили вятърът от юг-югозапад, с особено мощни пориви в планините и най-вече по северните им склонове. Дневните температури ще са между 15 и 20 градуса.

В неделя облаците ще останат плътни почти над цялата страна. По-голяма вероятност да превали в хода на деня има на места в планините и около тях. Ще остане ветровито със особено силни пориви на фьона в северните планински склонове. Дневните температури ще се повишат леко и в равнините ще прескочат 20 градуса.

От понеделник започва период с по-динамично време. Последните два дни на февруари ще са облачни с валежи предимно от дъжд. В първия ден в Югоизтока все още ще духа силен юг-югозападен вятър, с което там температурите ще се задържат по-високи. В останалата част на страната ще захладнява с тенденция във вторник дневните температури да са между 5 и 10 градуса.

От вторник до петък температурите ще се понижават и дъждът ще преминава сняг. Условия за това ще има първо в западните райони, а после и на изток. В планините на Западна и на места в Централна България ще вали временно интензивно с риск от усложнения в трафика по проходите. В равнинната част на страната няма да се трупа съществена снежна покривка.

Началото на март ще е прохладно, но температурите дори призори няма да падат под минус 5 градуса, и то в традиционно по-студените райони.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Добавките ще се плащат от 26 април, а пенсиите – от 7 май

Великденските добавки към ниските пенсии ще се плащат от...

Украинската армия е пред колапс

Украйна се намира близо до точката на пречупване и...

“Уестингхаус” подписа ключово споразумение за двата нови реактора в АЕЦ “Козлодуй”

Westinghouse Electric Company (WEC) подписа меморандуми за разбирателство със...

Филипините ще отстояват правата си в Южнокитайско море

Филипините са решени да отстояват своите суверенни права в...