Сподели новината.

Министерството на здравеопазването е информирано за опасността от закриването на Инфекциозното отделение на многопрофилната болница в Добрич и проучва възможностите за командироване на лекари там, съобщи БНР.

Заради липсата на медици отделението в момента не приема пациенти с инфекциозни заболявания, а от 1 юли предстои да преустанови изцяло дейността си, след като изтече тримесечното предизвестие за напускане на единствения инфекционист в здравното заведение.

Министерството на здравеопазването поясняват за националното радио, че за тази година са утвърдени 9 места за специализанти по инфекциозни заболявания. Те са финансирани от държавата, като 1 от тях е за многопрофилната болница в Добрич. До този момент обаче за тази позиция не е обявяван конкурс.

От Здравното министерство са изпратили и писмо с молба РЗИ да съдейства за намирането на специалисти от извънболничната помощ в града.

Справката в регистъра на БЛС показва, че на територията на цялата област Добрич няма друг инфекционист освен д-р Йовева, която е в предизвестие за напускане.