Апокалиптична буря идва към Обединеното кралство

0
193
supercell shutterstock 108357182
Сподели новината.

Огромна зона на ниско налягане се разпространява през Атлантическия океан и се прогнозира да удари Обединеното кралство след няколко часа, което ще доведе до проливен дъжд и бурни ветрове. Това предупреждение отправиха синоптиците от Meteo Balkans (“Метео Балканс”).

 

Ивица от проливен дъжд ще обхване част от Обединеното кралство в четвъртък (30 март) вечерта, докато метеорологичната служба Met Office издава предупреждение за силни ветрове.

В сила е жълт код за Лондон, Южна Англия и Уелс от четвъртък в 21:00 до обяд в петък (31 март), с прогнозирани пориви на вятъра над 115 км/ч.

Турбулентното време е причинено от “интензивен фронт с ниско налягане”, който се очаква да удари Обединеното кралство, след като “силна зона с ниско налягане” премине през Атлантика.

Последните метеорологични карти от WXCHARTS показват, че огромна ивица дъжд ще достигне югозападна Англия в четвъртък вечер.

Пороите ще се разпространят в южните части на Обединеното кралство до петък, въпреки че се прогнозират по-сухи условия за уикенда.

В четвъртък вечерта влиза в сила жълто предупреждение за силен вятър.

Очаква се повече от 30 мм дъжд да падне в южните райони на Англия през следващите дни.

--------------------------