петък, юли 19, 2024

Алиев готов на преговори с Армения

Date:

Сподели новината.

Президентът на Азербайджан Илхам Алиев заяви, че страната му е готова незабавно да започне мирни преговори с арменските лидери “тук, в Грузия”. Това ще се случи, ако Ереван се съгласи на преговори след победата на Баку миналия месец над етническите арменски сепаратисти в отцепническия регион Нагорни Карабах, съобщава АП.

“Имаме нужда от участието на Грузия в тази ситуация, каза Алиев след срещи с грузинския премиер Иракли Гарибашвили в Тбилиси на 8 октомври. Очакваме същото и от Армения. И ако се съгласи, ние ще започнем разговори незабавно, с участието на съответните агенции, двустранни и тристранни срещи тук в Грузия”, добави Алиев.

Гарибашвили заяви готовността си да ангажира Тбилиси в мирния процес и каза, че “винаги сме поддържали Грузия като страна с неутрална, безпристрастна позиция”.

“Ние все още сме ангажирани с нашата роля в установяването на този посреднически или приятелски формат. Тбилиси винаги е готов да участва в този процес. И трите страни в Южен Кавказ трябва да могат да решават проблемите на региона и по-нататъшното ни развитие”, каза Гарибашвили.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Братя Дадурян измиха очите на Апостола

Заглавието е метафорично, но то си има предистория. Едно...

Огнен ужас край бензиностанция в Харманли, опасност от взрив

Голям пожар на метри от бензиностанция в Харманли. На...

Ад край Чирпан

Пожар е избухнал в чирпанското село Димитрово, съобщи БТА, позовавайки...

Страшен икономически удар по Плевен, хиляди хора остават на улицата

Гoлeмият зaвoд зa ĸaбeлни инcтaлaции нa "Лeoни Бългapия" в...