Сподели новината.

Лекар от МБАЛ „Св. Пантелеймон, двама ретнгенови лаборанти от частна клиника и медсестра от „Св. Георги“ са сред новите заразени в Пловдив.

Медикът е на домашна изолация, изследвани са колегите му и пациентите. Лаборантите са под карантина, вкъщи се лекува и медсестрата.

Бебе на 58 дни пък е в болница с коронавирус, но е добре, както и 6-годишно дете.

Това сочат последните данни на областния медицински щаб.

67 са оздравели от COVID-19 през последните 3 дни в област Пловдив. Новорегистрираните лица за този период са 47. Така общият брой на потвърдените случаи с коронавирус е 924, а на излекуваните – 400. На домашно лечение към днешна дата са 396 лица, а под карантина – 606, допълни областният управител Дани Каназирева, базирайки се на данните от РЗИ.

В болница към момента са 123 пациенти, като от тях с доказана диагноза са 97.

11 са приетите в болница на лечение през първите два дни на август. През последното денонощие няма нови хоспитализирани.

95 са свободните легла в здравните заведения определени за лечение на COVID-19, 40 са леглата за интензивно лечение.

В края на миналата седмица са регистрирани като положителни и двама служители на 36 и 37 години от Криминална полиция в Пловдив. Предприети са всички необходими мерки. Дадени са предписания от здравните власти.

Към днешна дата в националната система има данни за жена на 51 години, която работи в КАТ-Пловдив, но последно е била на работа на 24 юли. От РЗИ е подадена информация и за жена на 54 години, която работи в КПКОНПИ в града. Тя е била последно на работа на 17 юли. И двете са на домашно лечение, предприети са необходимите мерки.

Днес има един смъртен случай на 74-годиша с придружаващи заболявания – артериална хипертония и диабет.

Статистиката по общини: Пловдив – 597, Карлово – 48, Кричим – 22, Хисаря – 9, Родопи – 74, Стамболийски – 20, Калояново – 6, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица – 22, Асеновград – 48, Брезово – 2, Куклен – 9, Садово – 11, Първомай – 3, Съединение – 10, Сопот – 9.