Ад край Раднево

0
42
768x432 8 1
Сподели новината.

Хеликоптер с военнослужещи от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) се включи от 16.00 ч. днес гасенето на втори пожар в Старозагорска област – в землището на село Полски градец, Община Раднево. Екипажът на вертолета ще помага на огнеборците за потушаването на огъня чрез обливане на засегнатия район с вода от въздуха, посредством системата за пожарогасене „bambi bucket“, съобщиха от Министерството на отбраната.

В област Стара Загора втори ден военнослужещите от 38-ми механизиран батальон от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада оказват помощ при потушаването на пожара в землището на село Пъстрово. Под ръководството на капитан Герасим Златинов 20 военнослужещи продължават борбата с огъня и оказват помощ на огнеборците.

В област Хасково 20 военни и 5 машини от 31-ви механизиран батальон, също от състава на 2-ра механизирана бригада, действат на 1 км североизточно от село Брягово, Община Хасково. Ръководител на групата е капитан Йонко Йонков, заместник-началник на щаба по огневата поддръжка на батальона. За момента пожарът е локализиран, като военнослужещите извършват обход по периметъра и правят просеки, за да не се допусне разпространението на огъня.

--------------------------