събота, април 27, 2024

Експерти: Олигархията си има имена! ГЕРБ доведоха политическа нестабилност, а ПП-ДБ показаха, че са готови да формират кабинет, дори да е трудно

Date:

Сподели новината.

Експерти направиха интересни коментари по актуални теми у нас. Основни теми в предизборната кампания са инфлацията и корупцията. Има твърде много разкрития с обективни факти, затова има силно връщане към темата за корупцията. Това заяви Ружа Смилова, преподавател по политически науки в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, в ефира на Нова телевизия.

„Основният въпрос е дали ще ходим два пъти на избори или само веднъж. Мантрата за 121 депутати е нереализируема. Заплахата, че е невъзможно да се състави кабинет, може да ни докара до избори 2 в 1”, смята политическият анализатор Кристиян Шкварек.

„Когато имаш толкова корумпирана страна като България, отдавна секторите са разпределени. Всички знаят кой е големият в сиренето, кашкавала. Олигархията си има имена, секторите са изкупени. Как няма у нас да е по-голяма инфлацията, като един човек определя цените? Ще струват нещата толкова, колкото един човек или една група фирми искат да струват”, категоричен е пиар експертът Арман Бабикян.

“На хората им омръзна, едни и същи теми се въртят. Имаме служебен кабинет от няколко месеца, само гледат, но нищо не правят. В кръга на шегата, като гледам Мая Манолова е влязла, значи тя ще е премиер”, коментира Емил Димитров – Ревизоро.

„Имахме готова коалиция – кръстиха я някои Хартиената коалиция. Няма да се изненадам, ако спечели ГЕРБ и такава коалиция се финализира. Другият вариант – ПП-ДБ са показали, че са готови да формират кабинет, дори да е трудно. Мисля, че ще направят втори опит, вече са го правили веднъж, като новият момент ще е евентуално включване на ГЕРБ”, допълни Смилова.

„Вариант с американски натиск да се състави правителство е абсурден. САЩ никога не биха прекрачили границата по този начин. Ако ПП-ДБ спечелят, 100% отиваме на нови избори 2 в 1”, категоричен е Шкварек.

„ГЕРБ поискаха вот на недоверие и доведоха до тази политическа нестабилност, без ясна представа какво правим след това. Когато смъкваш кабинет, трябва да си готов с алтернатива”, смята Смилова, пише novini.bg.

Шкварек не се съгласи с нея: „Отговорността за смъкването на това правителство носи самото правителство. Това е абсурдна теза.”

Ревизоро пък отсече: „Трудно ми е да обсъждам розови сънища. Това да обвиняваме ГЕРБ, че са виновни за всичко, при положение, че не управляват от две години, ми е абсурдно. Не може пък да се явяваш на осем избори – както Бойко Борисов, и да кажеш, че не ти е интересно. Имам чувството, че най-големите ще се прегърнат накрая.”

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Starlink може да стане независима компания

Дocтaвчиĸът нa caтeлитeн интepнeт Ѕtаrlіnk e eдин oт ycпeшнитe...

Чиcтaтa eнepгия пpeдизвиĸвa… peĸopднa cдeлĸa в минния ceĸтop

Aвcтpaлийcĸият минeн гигaнт ВНР e нaпpaвил oфepтa зa бpитaнcĸия...

Зa дa зaмeни внoca нa pycĸи пeтpoл, Чexия щe пpaви дocтaвĸи oт дpyги 20 cтpaни

Cлeд paзшиpявaнe нa ĸaпaцитeтa нa тpaнcaлпийcĸия нeфтoпpoвoд ТАL, пpeз...

Изграждат две нови метростанции в столичния квартал “Люлин”

Планирано е изграждането на две нови метростанции в столичния...