сряда, май 8, 2024

Spice Music Festival 2022 вече на две сцени: Hands Up

Date:

Сподели новината.

20 световни изпълнители са потвърдили участието си в афиша на Spice Music Festival 2022 до момента, а една от големите изненади е, че това лято на фестивала сцените ще бъдат две – Главна и Диско.

 

Както е известно, събитието ще се проведе отново на бургаското пристанище между 5 и 7 август.

 

“В четвъртото издание отново залагаме на най-добрата формула, която прави този фестивал неповторим – вечни музикални хитове, качествен звук и визуални ефекти, вкусна храна, подбрани напитки и незабравими емоции с приятели на метри от морския бряг. Този път фестивалът ще протече под надслов “Музикално пътешествие” – ще слушаме музика от Азия, през Европа, та чак до бразилските ритми на самбата. Както винаги ще има и много изненади, които тепърва предстоят”, каза организаторът на събитието Николай Тодоров.

 

Специални гости ще бъдат легендарните Gipsy Kings, с които ще танцуваме на вечните парчета “Bamboleo”, “Volare”, “Djobi Djoba”, “Baila Мe” и “Hotel California”. Музикантите ще пристигнат с екип от над 20 души и обещават страхотно шоу край морето.

 

Шведският изпълнител с персийски корени Arash също ще бъде в Бургас. Специално за събитието е подготвил впечатляващ 90-минутен спектакъл, по време на който ще прозвучат и емблематичните му хитове, превзели топкласациите в Европа и света – “Boro Boro”, “Temptation”, “Broken Аngel”, “Angels Lullaby”, “Dooset Doram” и много други.

 

За първи път в България ще пристигнат и изпълнителите на тоталния хит на 90-те “Macarena” – Los del Rio. Световният успех на братята Антонио Ромео Монхе и Рафаел Руис идва именно с мултиплатинения летен хит , който се продава в над 4 милиона копия в САЩ, а за първи ще прозвучи на живо и на българска сцена.

 

Освен тях, за първи път в Бургас ще гастролират италианската изпълнителка Gala със своята група, германската евроденс сензация Cascada, ирландската поп група Liberty X и нидерландската певица и танцьорка Loona.

 

В програмата на Spice Music Festival 2022 ще се насладим и на един от емблематичните гласове на 90-те години – бившата вокалистка на M People, Хедър Смол. Британската соул певица постига световен успех с хитовете “Moving On Up”, “One Night In Heaven” и “Search For The Hero”, които ще си припомним в Бургас.

 

Очакваме и DJ Sash с едно от най-слушаните парчета в края на деветдесетте години – “Ecuador”, а и изпълнителите на вечните футболни хитове “Samba de Janeiro” – Bellini, и “Carnaval de Paris” – Dario G.

 

Фестивалната зона ще озвучат и британската поп формация Touch & Go, немската електронна група Loft,  евроденс проектът Magic Affair и испанският артист Chimo Bayo.

 

През 2022 фестивалната зона ще бъде още по-голяма и ще побере още една сцена – Диско сцена. И както можете да се досетите – пред нея ще се танцува! Имате няколко месеца да си припомните как се танцува ламбада, защото в програмата се включват създателите ѝ – Kaoma (на снимката), Fab Morvan от Milli Vanilli, както и The Weather Girls с вечния им хит “It’s Raining Men”. Компания ще им правят Ottawan с “Hands Up”, “D.I.S.C.O. ” и Boney M.Xperience с вечните хитове на групата.

 

Spice Music Festival, който събра повече от 8 000 души миналото лято, вече е много повече от музикален фестивал. Това е тридневна фиеста, в която десетки хиляди вече се впуснаха смело. Билети – на https://ticketstation.bg/spice-music-fest.

 

Събитието се организира от “Културно-масова дейност” ЕООД и “Фест тийм” ЕООД с ексклузивната медийна подкрепа на радио Energy – станция № 1 за музика от 90-те, и община Бургас.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....