петък, май 3, 2024

ДНК на задържания и по двете кирки, забити в коли на бежанци от Украйна в Бургас

Date:

Сподели новината.

ДНК на задържания днес в Бургас Марин Р. са открити и по двете кирки, забити в автомобили на бежанци от Украйна, съобщава “24 часа”, позовавайки се на свои източници. 38-годишният мъж бе арестуван зрелищно в центъра на града тази сутрин, в района на блок Варадар 1 в жк.“Братя Миладинови“.

Става дума за два случая от 4 и 12 май.

На 12-ти автомобил БМВ, паркиран на ул.“Карлово“ 25 в к-с „Лазур“, осъмва със забита кирка в предния капак. Автомобилът бил ползван от 32-годишен украинец. Седмица по-рано – на 4 май, е забита кирка в предния капак на джип „Хюндай Туксон“ с украинска регистрация, паркиран на ул.“Слънчеви хълмове“ в жк „Меден рудник“. Колата се ползвала от 33-годишна бежанка от Украйна с 4-годишно дете, настанена в общинско жилище. За разлика от атаката по 20-годшното БМВ-то, на което няма нанесени сериозни материални щети, кирката, продупчила хюндая, унищожила и двигателя.

Срещу Марин Р. все още няма повдигнато обвинение, установи репортерска проверка. Очаква се утре, след изтичане на 24-часовото му полицейско задържане, арестът да бъде удължен с постановление на прокуратурата. Не е изключено двата случая да бъдат обединени в едно дело, допускат запознати.

Интересна подробност е, че Марин бил женен за украинка, която от години живеела в България и двамата имали две деца, разказаха осведомени. Бургазлията обаче бил заклет русофил и явно му дошло в повече говоренето срещу Путин, допускат запознати.

38-годишният мъж е криминално проявен, съден за грабеж преди десетина години.

Отмъщението с кирки, което бе особено актуално до преди 5-6 годни, е бургаски патент, припомнят запознати. То се прилага за първи път на 20 ноември 2008 г., когато със седем чисто нови кирки е надупчено луксозно ауди, собственост на тогавашния бос на имотната мафия в Бургас Здравко Донев-Капона.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Перничанин зашлеви шамар на инкасатор от “Синя зона”, отнесе солена глоба

Петричанин бе глобен с 800 лв., защото ударил инкасатор...