сряда, май 1, 2024

Кой ще е новият премиер?

Date:

Сподели новината.

 

Служебният премиер Стефан Янев очаква отново да заеме същата длъжност в следващия служебен кабинет. Това заяви самият той в Габрово, съобщава Нова телевизия.

Той посочи, че основната задача на новото служебно правителство ще бъде да произведе поредните избори.

Ролята на служебния кабинет е да бъде еднакво отворен и отговорен към всички политически формации, подчерта Янев и допълни, че от хората зависи дали ще има нови политически формации.

По негови думи служебният кабинет е свършил “прекалено много неща”.

“Предвид политическата ситуация се наложи да извършим и нетипични за един служебен кабинет неща. Трябваше да взаимодействаме с парламента, за да внесем корекции в бюджетните актуализации, обясни Янев.

Той увери гражданите, че могат да бъдат спокойни, защото в страната има наличен финансов ресурс, който да се справи с предстоящите кризи.

Днес предстои министър-председателят и членове на Министерския съвет да представят днес какво се свършили за последните четири месеца.

Припомняме, днес в Габрово президентът обяви, че вече е готов със състава на новия служебен кабинет. Той обаче отказа да разкрие повече подробности и напомни, че официалното му представяне ще бъде утре.

Преди дни стана ясно, че президентът ще разпусне парламента на 16 септември, четвъртък, и ще назначи служебно правителство.

До разпускането на 46-ото НС се стигна, след като беше провален и последният шанс за съставяне на редовен кабинет – БСП, които получиха третия мандат, както и в предишното 45-то Народно събрание, не успяха да излъчат правителство.

В крайна сметка на 7 септември БСП върнаха мандата.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

3-метрова вълна удари центъра на Враца, помете хора, животни и къщи

На 1 май 1966 г. на централния площад във...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Добра новина за потребителите преди Великден

Няма основания за драстично поскъпване на агнешкото месо, яйцата...