събота, април 27, 2024

Бракониери бягаха като лекоатлети в гората

Date:

Сподели новината.

Двама бракониери от село Рибново, незаконно ловуващи в района на държавен дивечовъден участък „Вищерица”, са задържани при съвместна акция на служители на ДГС-Гърмен” и полицаи към РУ-Гоце Делчев. Проверката е извършена в местностите Караташ и Али алан, в землището на архитектурния резерват Ковачевица.

Служители на стопанството по време на редовен обход на горските територии към 12,30 часа забелязват прясно оставени в снега следи от автомобилни гуми на високопроходимо превозно средство. Откриват автомобила джип „Мицубиши Л200”, а непосредствено до него забелязват мъж с пушка на рамо, който побягва надолу по склона през гората.

Горските служители сигнализират незабавно директора на стопанството и е организирана съвместна акция с МВР по установяване, задържане и санкциониране на нарушителите. Изпратен е екип, в резултат на което към 16:30 часа бракониерите са заловени на около два километра от първоначалното място, като водели и две ловни кучета. При обиска са намерени две радиостанции за свръзка, а в автомобила им е открито още едно ловно куче. Оръжие и боеприпаси не са намерени.

Горските съставят констативен протокол и два акта за незаконно ловуване в държавен дивечовъден участък на нарушителите. Задържани са автомобилът и трите ловни кучета с разписки за отговорно пазене, като средства за извършване на нарушението. Продължава претърсването на горския район за укритата пушка.

Двамата нарушители са на възраст около тридесет години и са ловци с редовно заверени ловни билети. Предстои сезиране на Ловно-рибарско дружество „Сокол”, чийто членове са, и лишаването им от право на лов. Всички материали по случая ще бъдат предадени на Районна прокуратура-Благоевград.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Starlink може да стане независима компания

Дocтaвчиĸът нa caтeлитeн интepнeт Ѕtаrlіnk e eдин oт ycпeшнитe...

Чиcтaтa eнepгия пpeдизвиĸвa… peĸopднa cдeлĸa в минния ceĸтop

Aвcтpaлийcĸият минeн гигaнт ВНР e нaпpaвил oфepтa зa бpитaнcĸия...

Зa дa зaмeни внoca нa pycĸи пeтpoл, Чexия щe пpaви дocтaвĸи oт дpyги 20 cтpaни

Cлeд paзшиpявaнe нa ĸaпaцитeтa нa тpaнcaлпийcĸия нeфтoпpoвoд ТАL, пpeз...

Изграждат две нови метростанции в столичния квартал “Люлин”

Планирано е изграждането на две нови метростанции в столичния...