четвъртък, май 2, 2024

Уникален проект в Симитли

Date:

Сподели новината.

С нов двор, нова спортна база и обновени класни стаи Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Симитли посрещна днес своите възпитаници. Тази година училището се сдоби с изцяло ремонтиран училищен двор и спортна база, каквато в региона няма. Основният ремонт на двора и физкултурния салон на училището е по ПРСР 2014-2020 г. – „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“. Стойността му е 1 950 217.31 лв.

 

 

 

 

 

Учители и родители сами шпакловаха и боядисваха учителската стая, коридорите и кабинетите. Бившите медицински кабинет и кабинетите по Домашен бит и техника се превърнаха в чисто нови класни стаи.

 

 

От тази година се сбъдна и една ученическа мечта. Училището минава в едносменен режим. Старите дневници ще бъдат сменени с електронен дневник.

 

 

 

 

 

„Нашето училище има една от най-добрите спортни бази в страната, за което искам да благодаря на кмета на община Симитли – Апостол Апостолов. Благодарности отправям и към всички учители, родители, ученици и разбира се, непедагогическия персонал, без усилената работа, на които, нямаше да успеем да направим училището ни толкова красиво“, сподели директорът Таня Янкова.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

3-метрова вълна удари центъра на Враца, помете хора, животни и къщи

На 1 май 1966 г. на централния площад във...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Добра новина за потребителите преди Великден

Няма основания за драстично поскъпване на агнешкото месо, яйцата...