сряда, май 1, 2024

Смайващи дарове от земеделските градини бяха показани край Ловеч

Date:

Сподели новината.

Настоятелството на НЧ „Пробуда – 1909г.”, с. Брестово, община Ловеч, организира земеделска изложба ”Даровете в моята градина”, която бе подредена неотдавна в двора на читалището. Показаното повдигна настроението на местните жители. Брестовската земя, под грижата на златните ръце на трудолюбивите българи, е родила изобилно плодове и зеленчуци. А поднесени с творческо вдъхновение, плодовете на земята се превърнаха в радост не само за вкуса, а и за окото.

 

 

Благодарение на семейство Яна и Георги Петрови бяха излъчени трима участника, които получиха награди за отличното си представяне.

 

 

За възрастните жители на Брестово градината е от особено важно значение, казаха запознати. Сред нейната зеленина те се чувстват значими и полезни. Тя е тяхна радост и утеха. За съжаление тази година природата през летните месеци не е много благосклонна към земеделските стопани.

 

 

Безводието и високите температури се отразяват пагубно върху продукцията им. Но не всички са заразиха от униние и показаното на изложбата го демонстрира.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Добра новина за потребителите преди Великден

Няма основания за драстично поскъпване на агнешкото месо, яйцата...

Мече броди из горите край Ловеч (ВИДЕО)

Кафяво мече беше засечено в района на Априлци, област...