сряда, май 8, 2024

Послания от Видин в Дунав

Date:

Сподели новината.

Лодки с послания плуват в река Дунав. Инициативата е на Общинския съвет по наркотичните вещества и доброволците от общинския младежки съвет за превенция на зависимости във Видин, а поводът е 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици.

Пред БиблиоПощата към РБ „Михалаки Георгиев“ в града, под мотото „По-добри знания, за по-добри грижи“, ученици писаха мъдри мисли, свързани с проблема, след което листчетата бяха сгънати под формата на „лодки на надеждата“ и пуснати по течението на река Дунав при Телеграф капия. „Светът е необятен, изкушения дебнат отвсякъде, не попадай в техния плен“ и „Търси щастието в себе си, а не в дрогата“, бяха само част от посланията на младежите.

Председателят на общинския съвет по наркотичните вещества във Видин Красимира Елисеева връчи сертификати на доброволци с активна дейност по превенция на зависимости в училищна среда, които тази година са завършили средното си образование. Всички участници в кампанията получиха информационни материали.

Решението да се отбелязва датата 26 юни е прието на Общо събрание на ООН през 1987 г. и се свързва с усилията и съпричастността на страните членки в обединението им срещу настъплението на психоактивни вещества.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Видин скърби!

Почина актьорът и дългогодишен директор на видинския драматичен театър Петко Петков,...

Тираджия счупи рекорда у нас! Шофира с 4,25 промила

Задържаха 42-годишен мъж за шофиране след употреба на голямо...

Майка от Стамболийски загуби завинаги 16 г. си син и после я сполетя нещо ужасно

Кадри от охранителни камери в Стамболийски показват кола, движеща...

Тревожна информация за яз. “Студена”! Властите се готвят за най-лошото

Покачилият се през последните дни обем на язовир "Студена" събра на...