събота, май 4, 2024

Край! Затвориха пазара в Димитровград

Date:

Сподели новината.

Един от най-големите пазари у нас, а и на Балканите, Неделният в Димитровград временно се затваря заради коронавируса. Няма да работи и Автопазара. Това е една от мерките срещу коронавируса, която кметът Иво Димов нареди.

На двете тържища се стичат много хора от цялата страна. Мярката предизвика вълна от недоволство в региона. Причината е, че така ще пострадат малкият и среден бизнес, тъй като много семейства от региона се изхранват именно на сергиите на тези пазари. Маси там имат производители и собственици на магазини в Хасково, Димитровград и др., на които излагат стоката си.

А супермаркета около пазара ще го затворят ли?, питат част от хората. Наематели на сергии питат “А наеми ще продължим да плащаме, нали?”, “Няма да работим, но ще плащаме осигуровки и наеми… Супер просто!”, “Пълен фарс. И без това търговците изнемогват, накрая и това измислиха, а наемите и всички други разходи на хората си вървят. Моловете и големите тържовски вериги се пръскат по шевовете”, “Пазарът е на открито. Какво ви пречи? Цяла зима нямахме никаква работа. Финансите са ни нула.Тъкмо започва да се раздвижва пазара и хоп затворен. А всичко останало си работи. Луда работа. Върнете ни наемите”.

Сред гневните излици има и доста крайни: “Оставиха половината град без работа..По добре да умрем от корона вирус, отколкото от глад”. На което пък друг отговаря – “Че вие си умирайте бе, но защо да страдат невинни покрай вашта алчност”.

Част от търговците се заканват да излязат на пазара в неделя и да изложат стоката си, “пък да ме изгонят, ако могат”.

Кметът Иво Димов нареди да се затворят до второ нареждане и пенсионерските клубове в града. Забранява се провеждането на всякакви извънкласни форми и масови мероприятия, в които участват деца. Децата в детските градини се проверяват сутрин с инфрачервени безконтактни термометри, които осигури общината.

Общината съветва димитровградчани да ограничат масовите мероприятия с частен характер на открито и закрито. Това означава, че хората са посъветвани да не празнуват рожденни дни, да не се събират за сватби, кръщенета и годишнини.

Кметът Иво Димов препоръчва дезинфекция на градския транспорт, автогарата, ЖП-гарата и таксиметровите автомобили. Ще бъде извършвана дезинфекция във всички общински обществени сгради и центровете за работа с гражданите.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...