вторник, май 21, 2024

Общински съветник иска отчет: Каква работа свърши „Титан” за 13 млн. лв. годишно?

Date:

Сподели новината.

Справка за извършената работа за 2015 г. и до края на ноември 2016 година за извършената работа от GPS-ите на „Титан” поиска съветник от групата на НФСБ и СЕК в местния парламент на Бургас Константин Бачийски преди гласуването на новата план сметка за 2017г. Правната комисия обаче отхвърли предложението му.

„Грубо на година плащаме 13 – 14 млн. лв. Общината казва, че чрез GPS отчита свършената работа – според възложените курсове, затова искам да се види и да се знае къде се харчат средствата, които отпускаме за сметопочистване. Откакто съм съветник, аз съм ходил няколко пъти да проверявам тези данни от GPS-ите и никога до сега не ми бяха показани – един път оправданието беше, че системата не работеше, на два пъти, че Титан не са платили таксите към мобилните оператори и затова няма достъп до данните ”,  обясни той пред Флагман.бг.

Сега ни обясняват, че трябва да заделим 21 млн. лв. за сметопочистване, като голяма част от тях отива в „Титан”, добави Бачийски.

„За шестте години от когато съм общински съветник сме платили на Титан около 70-80 милиона, но договорът, който е подписан за почистване, е в пъти по-малък от парите, които плащаме на година. Той е 92 млн. лв. за 15 години, което средно прави малко над 6 млн. лв. годишно, сега обаче даваме средно между 13 и 15 млн. лв. Исках да видя, като плащаме толкова, как това кореспондира със обема на свършената работа”, припомни Бачийски.

„За нас е много важно, като събираме пари от гражданите, да се знае как се харчат след това. Ако се окаже, че се извършва по-малко работа, значи можем да събираме по-ниски такси”, обясни Константин Бачийски.

Припомняме, че години наред негова основна кауза бе такса битови отпадъци за нежилищни нужди да падне от 11 промила и към момента е около 7 промила , което се случи след многогодишната му работа по темата.

Идзточник: Флагман.бг

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Арестувани в Бургас за купуване на гласове

В Бургас се провежда акция срещу купуването на гласове...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...