сряда, май 1, 2024

Общински съветник иска отчет: Каква работа свърши „Титан” за 13 млн. лв. годишно?

Date:

Сподели новината.

Справка за извършената работа за 2015 г. и до края на ноември 2016 година за извършената работа от GPS-ите на „Титан” поиска съветник от групата на НФСБ и СЕК в местния парламент на Бургас Константин Бачийски преди гласуването на новата план сметка за 2017г. Правната комисия обаче отхвърли предложението му.

„Грубо на година плащаме 13 – 14 млн. лв. Общината казва, че чрез GPS отчита свършената работа – според възложените курсове, затова искам да се види и да се знае къде се харчат средствата, които отпускаме за сметопочистване. Откакто съм съветник, аз съм ходил няколко пъти да проверявам тези данни от GPS-ите и никога до сега не ми бяха показани – един път оправданието беше, че системата не работеше, на два пъти, че Титан не са платили таксите към мобилните оператори и затова няма достъп до данните ”,  обясни той пред Флагман.бг.

Сега ни обясняват, че трябва да заделим 21 млн. лв. за сметопочистване, като голяма част от тях отива в „Титан”, добави Бачийски.

„За шестте години от когато съм общински съветник сме платили на Титан около 70-80 милиона, но договорът, който е подписан за почистване, е в пъти по-малък от парите, които плащаме на година. Той е 92 млн. лв. за 15 години, което средно прави малко над 6 млн. лв. годишно, сега обаче даваме средно между 13 и 15 млн. лв. Исках да видя, като плащаме толкова, как това кореспондира със обема на свършената работа”, припомни Бачийски.

„За нас е много важно, като събираме пари от гражданите, да се знае как се харчат след това. Ако се окаже, че се извършва по-малко работа, значи можем да събираме по-ниски такси”, обясни Константин Бачийски.

Припомняме, че години наред негова основна кауза бе такса битови отпадъци за нежилищни нужди да падне от 11 промила и към момента е около 7 промила , което се случи след многогодишната му работа по темата.

Идзточник: Флагман.бг

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....

Какво се случва с язовир Камчия, сухата зима го изпразни

Сухата зима тази година повдига въпроса налице ли е нова...

Кметът на Карнобат: Все още не е открит източникът на миризмата от завода

Все още не е открит източникът, който причинява силната...