петък, май 3, 2024

Българските тираджии получават вече по 2500 евро заплати

Date:

Сподели новината.

Възнагражденията на българските тираджии достигнаха много добри стандарти.
Реално заплатите им са по-високи от тези на европейските превозвачи, заяви шефът на Камарата на автомобилните превозвачи в България Петко Ангелов

2 500 евро чиста заплата взимат родните превозвачи, обяви шефът на Камарата на автомобилните превозвачи в България Петко Ангелов.

От натрупан стаж служителите взимат 1 000 лв., а ако се сметнат командировъчните 65 евро на ден (около 127 лв.), които се полагат по закон, то крайният резултат се променя драстично.

„Мненията, че българските транспортни фирми и шофьори нямат средства и не им се плаща, не са верни“, коментира Ангелов, предава Монитор.

По негови думи проблемите идват именно от такива изказвания. „Реално заплатите им са по-високи от тези на европейските превозвачи“, допълни още Ангелов.

Изказването на Ангелов идва след разгорещени дискусии относно приемането на новите правила за транспортния бранш в Европейския съюз (ЕС), по-известни като Пакет “Мобилност”. След провела се работна среща, стана ясно, че на 10 януари представители на бранша, заедно с евродепутати и служители на властта ще протестират в сърцето на Брюксел с лозунга да не се нарушава единният свободен пазар и конкуренция.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...