вторник, май 7, 2024

Фирма от Видин е лидер в текстилния бранш! Дава заплати по 867 лева

Date:

Сподели новината.

Всички компании в топ 20 в сектор “Текстил и облекло” са работили на печалба през 2018 г., като тя е най-висока за “Г анд А текстил” (4.467 млн. лв.), “КНМ текстил” (3.824 млн. лв.) и “Слам клоудинг” (2.118 млн. лв.). Това показва класацията “Гепард” за най-бързорастящите компании.

 

Лидер в секторната класация със 161% ръст на приходите е видинската “Слам клоудинг” – производител на луксозни мъжки ризи по поръчка на възложителите. Компанията е създадена през 2015 г. с първоначална инвестиция около 2 млн. лв. и е собственост на германската “Слам клоудинг”, която е международното поделение на Seth – семейна фирма, създадена през 70-те години на ХХ век. Единствената й дейност е производство на луксозни мъжки ризи за световни марки. Видин е избран за инвестицията заради близостта до Западна Европа и връзката с Дунав мост 2, както и заради традициите в производството на мъжки ризи от времето на социализма и вече закритото предприятие “Вида”.

“Слам клоудинг” работи за световни марки, сред които Ermenegildo Zegna, Massimo Dutti, Zara, Lacoste, Cortifiel, Hugo Boss, Peek&Cloppenberg и др., които периодично одитират българското предприятие за изпълнение на задължителните условия за труд и работно време, възнаграждение, безопасна и здравословна среда на работа, управленска система и опазване на околната среда.

“Още при стартирането на компанията си поставихме за цел да достигнем производство на 1500 бройки облекла на ден. Миналата година (2018 г. – бел. ред.) надхвърлихме тази цел, като достигнахме 1700 – 1800 бройки дневно при средносписъчен състав 115 души. Имахме много добър пазар, разполагаме с добре обучен екип, който споделя политиката на компанията за най-бързо и най-добро изпълнение на поръчките. С този състав надминахме производителността на труда във фабриката на групата в Бурса, която е известна със своята ефективност”, коментира за “Капитал” Вяра Манева, генерален директор на “Слам клоудинг”. Тя уточни, че от създаването досега във фабриката са инвестирани над 6 млн. лева и са изплатени възнаграждения на бивши и настоящи работници за над 3.9 млн. лв. “Средната работна заплата за миналата година е била 867 лв. бруто, което е над средната работна заплата за страната”, посочи Вяра Манева. Част от социални придобивки за работниците и служителите включват ваучери за храна, безплатен транспорт, безплатна минерална вода, детска забавачка през летния период и др.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...