вторник, май 7, 2024

Недялко Йорданов журира I регионален конкурс за детска поезия на тема „Аз – детето на морето“

Date:

Сподели новината.

За първи път Център за млади таланти организира регионален конкурс за детска поезия на тема “Аз – детето на морето”. А новината е, че председател на журито ще бъде не някой друг, а големият български поет, драматург и бургазлия Недялко Йорданов.

 

Недялко Йорданов е носител на награда “Златен Орфей” за цялостно творчество през 1997 г., автор е на множество стихове, пиеси и роман в стихове за деца и юноши, познат и обичан от много поколения бургазлии.

Конкурсните стихове ще бъдат оценявани още и от известната поетеса Роза Боянова, заместник-председател на дружество “Български писател” в Бургас и заместник главен редактор на вестник “Автограф”. Съставител на близо 20 книги с творчество на деца от цялата страна. Нейни стихове са превеждани на руски, македонски, френски, английски и други езици; Ваня Желева – магистър по български език и литература, участник в двугодишен проект на МОН за работа с талантливи ученици и дългогодишен преподавател в центъра за млади таланти, както и от Надежда Динева – журналист, писател, автор на нашумелия роман “Орденът на скорпионите” и ръководител на най- новия творчески проект за малки писатели “Моите първи истории” за деца от 7 до 12 г. към центъра.

 

Целта на конкурса е да открие, популяризира и подпомогне развитието на детски таланти в областта на литературата и да им осигури възможност за творческа изява. Събитието е част от инициативите на единствения център за работа с талантливи деца в града, в подкрепа и усъвършенстване на дарбите на подрастващите. Конкурсът за написване на стихотворение е за деца от 7 до 12 години, разделени в 3 възрастови групи.

 

“Вече десет години подкрепяме и развиваме най-големия потенциал на страната ни – талантите на нашите деца. Най-новият ни конкурс за поезия е част от усилията ни в тази насока и има за цел да стимулира детското въображение, да насърчи интереса на най-малките към поезията и да открие още в най-ранна възраст дарбата на участниците.  Щастливи сме, че поканата ни за сътрудничество приеха толкова изтъкнати бургаски граждани и творци. Сърдечно благодарим на г-н Недялко Йорданов, г-жа Роза Боянова, г-жа Ваня Желева и г-ца Надежда Динева, че ни подкрепят в мисията ни да даваме шанс на таланта”, споделя г-жа Лилиана Славова, председател на Фондация “Шанс за децата и природата на България” и основател на центъра за таланти в Бургас.

 

В конкурса могат да вземат участие всички деца от Бургас и региона на възраст от 7 до 12 г. като крайния срок за изпращане на стихотворенията е 29 ноември 2019г. на имейл адрес: info@forbgkids.org Творбите могат да се носят и на място в Център за млади таланти, гр. Бургас, пл. Атанас Сиреков 4. Финалистите ще бъдат обявени на 6 декември 2019г. на уебсайта на организаторите, а награждаването ще се състои в Актовата зала на центъра за талантливи деца на празника по случай деветата годишнина от създаването му. Предвиден е награден фонд за финалистите от трите възрастови групи. Организаторите призовават всички малки писатели да не се притесняват, а смело да дадат воля на въображението си.

 

Пълните условия за участие могат да се намерят на: www.forbgkids.org

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....