неделя, май 5, 2024

Митко Събев отказал „компенсации” за стадион Черноморец

Date:

Сподели новината.

Босът на финансово капитулиралия ПСФК Черноморец Митко Събев е водил тайни разговори с кмета на Бургас Димитър Николов….

Босът на финансово капитулиралия ПСФК Черноморец Митко Събев е водил тайни разговори с кмета на Бургас Димитър Николов. Той е получил предложения да бъде компенсиран с дурги земи на територията на общината, за да се откаже от стадион Черноморец. Както е известно, спортното съоръжение е апортирано в капитала на дружеството, което е в състояние на практически фалит. Николов е предложил над 200 декара земя край кварталиге Ветрен, Крайморие и Сарафово. Срещу това Събев е трябвало да върне апорта на общината и да се откаже от финансовите си претенции към клуба. Факт е, че босът на клуба е едновременно и кредитор-като физическо лице и чрез няколко фирми от неговото обкръжение.

Той обаче не се е съгласил с офертата на кмета. Така казусът остава нерешен. Преди месец Димитър Николов шумно обяви, че ще върне стадиона на бургазлии, но това на този етап изглежда химера. В момента дълговете на клуба са за над 25 милиона лева, а натрупаните загуби вече надхвърлят 70 милиона.

автор: Найден Петров

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....