петък, април 26, 2024

Митко Събев отказал „компенсации” за стадион Черноморец

Date:

Сподели новината.

Босът на финансово капитулиралия ПСФК Черноморец Митко Събев е водил тайни разговори с кмета на Бургас Димитър Николов….

Босът на финансово капитулиралия ПСФК Черноморец Митко Събев е водил тайни разговори с кмета на Бургас Димитър Николов. Той е получил предложения да бъде компенсиран с дурги земи на територията на общината, за да се откаже от стадион Черноморец. Както е известно, спортното съоръжение е апортирано в капитала на дружеството, което е в състояние на практически фалит. Николов е предложил над 200 декара земя край кварталиге Ветрен, Крайморие и Сарафово. Срещу това Събев е трябвало да върне апорта на общината и да се откаже от финансовите си претенции към клуба. Факт е, че босът на клуба е едновременно и кредитор-като физическо лице и чрез няколко фирми от неговото обкръжение.

Той обаче не се е съгласил с офертата на кмета. Така казусът остава нерешен. Преди месец Димитър Николов шумно обяви, че ще върне стадиона на бургазлии, но това на този етап изглежда химера. В момента дълговете на клуба са за над 25 милиона лева, а натрупаните загуби вече надхвърлят 70 милиона.

автор: Найден Петров

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....

Какво се случва с язовир Камчия, сухата зима го изпразни

Сухата зима тази година повдига въпроса налице ли е нова...

Кметът на Карнобат: Все още не е открит източникът на миризмата от завода

Все още не е открит източникът, който причинява силната...

Бургас търси млади кадри за своите топ туристически обекти

И този сезон недостигът на кадри в туризма е много...