сряда, май 1, 2024

“За петата ракия”: Авторът на най-четения интернет разказ идва в Бургас

Date:

Сподели новината.

“За петата ракия или колко е хубав животът” е най-четеният български разказ в интернет. В онлайн пространството вълнуващата история има над 200 000 четения. Сюжетът разказва за магията на Родопите и човешката топлина на хората, която може да се почувства само там. Това е разказът, който предизвика фурор в интернет пространството през 2013 г. и направи Бърдаров популярен писател. Три години по-късно той спечели първото интелектуално риалити в България “Ръкописът” с романа си “Аз още броя дните”, който се превърна в бестселър.

Разказът “Дядо” е посветен на всички бежанци, чиито сърца остават разделени между тоя и оня свят, но никога у дома.

Книгата на писателя Георги Бърдаров е двуезична, на български и английски, а като бонус за закупилите книгата има линк към филм-импресия, който е сниман по местата, където се развива действието на разказа “Дядо”. Книгата е издание на продуцентска къща “Мусагена”.

Георги Бърдаров е доцент, д-р в СУ “Св. Климент Охридски”, зам.-декан на Геолого-географски факултет и ръководител на катедра “Социално-икономическа география”. Специалист по демография и етно-религиозни конфликти. Автор на научната монография “Имиграция, конфликти и трансформация на идентичности в ЕС”. Дългогодишен сценарист на тв шоуто “Стани богат” и предаванията “Столът”, “Това го знае всяко хлапе”, “Аз обичам България” и др. Създател и ко-водещ на най-успешния курс в България по Презентационно и ораторско майсторство.

През 2016 г. печели писателското риалити “Ръкописът”, а романът му “Аз още броя дните”, написан по действителен случай за блокадата на Сараево по време на Босненската война, се превърна в бестселър. Автор е и на книгата “27 велики футболни истории”.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....