неделя, май 19, 2024

Кметът на Бургас участва в Третия българо-руски форум на побратимените градове

Date:

Сподели новината.

Кметът Димитър Николов взе участие в Третия българо-руски форум на побратимените градове в град Варна. В него се включиха представители на 31 руски града. Сред участниците бе зам.-кметът на побратимения на Бургас Ярославъл – Елена Новик.

Домакини на форума са кметът на Варна Иван Портних, НСОРБ, Министерство на туризма на Република България, с подкрепата на Генералното консулство на Руската федерация във Варна. Официален гост на форума бе Министърът на туризма Николина Ангелкова.

Събитието е посветено на 140 години от установяване на дипломатически отношения между Република България и Руската федерация.

Основна цел на форума е развитие на партньорски отношения между българските и руските градове и на двустранните контакти в областта на туризма.

“Бургас има установени взаимоотношения с руски градове повече от 40 години. Това са Краснодар, Ярославъл, Вологда, Омск, Оренбург, Когалим. Сигурен съм, че партньорските ни отношения ще продължат да се развиват в сферата на културата и икономиката, защото работим по много съвместни проекти.”Това заяви по време на форума кметът на Бургас Димитър Николов.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Арестувани в Бургас за купуване на гласове

В Бургас се провежда акция срещу купуването на гласове...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...