събота, май 4, 2024

3 признака, които показват веднага, че е време да продавате колата си

Date:

Сподели новината.

Съвременните автомобили рядко служат на един и същ собственик повече от десет години. Най-често колите се сменят веднага щом се появи нов модел, но това е в страните с по-висок стандарт. За много български собственици на автомобили причините за смяна на колата са съвсем други.

Някои собственици на автомобили упорито търпят дефектите в работата на машината си, макар че износената техника им казва: „Избави се от мен колкото е възможно по-скоро!” Собствениците на автомобили харчат огромни суми пари за чести ремонти, опитвайки се да възстановят работоспособността на автомобила си, но това има само временен ефект и след известен пробег проблемите се появяват отново. Има няколко основни признака, които показват, че любимата ви кола трябва да бъде подготвена за спешна продажба.

Една от най-трудните и скъпи дейности по възстановяване на автомобила е ремонтът на силовия агрегат. В допълнение към многото усилия и труд, собственикът на колата влага много средства, опитвайки се да поправи износения двигател. А това е много деликатна част от машината и изисква високо ниво на професионализъм. Ясен знак, че собственикът на автомобила е изправен пред основен ремонт на двигателя, е увеличената консумация на масло. Ако на всеки 1000 километра пробег е необходимо да се добавят от 0,5 до 1 литър масло, то основният ремонт не е далеч. Появата на черни гланцови сажди на свещите, проблеми с оборотите, висок разход на гориво и намалена мощност на двигателя също са тревожни симптоми.

Ремонтът на автоматичната скоростна кутия също е много скъпа процедура, така че ако сте започнали да забелязвате следи от масло под скоростната кутия, различни странични шумове в работата на двигателя, а скоростите се превключват все по-зле, тогава е време да се замислите за продажбата на автомобила.

Много неприятна “изненада” е появата на корозия върху каросерията на автомобила. Доста трудно е да се отървем от този проблем, в повечето случаи корозията се появява отново и след внимателна обработка и пребоядисване. Особено често ръждата се появява на места с лоша вентилация, където се натрупват мръсотия и влага.

Добрият собственик винаги внимателно се вслушва в работата на колата си и систематично провежда “ревизия” на състоянието на корпуса. Много по-лесно е да се реши проблемът на първоначалния етап, отколкото да се поемат големи финансови разходи за големи ремонти. Ако пропуснете момента и проблемът изисква големи инвестиции, тогава има смисъл да се замислите за продажба на колата. /auto.blitz.bg

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

5-те най-влиятелни жени в Библията

Как жените са представени в Библията, се обсъжда от...

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Мече броди из горите край Ловеч (ВИДЕО)

Кафяво мече беше засечено в района на Априлци, област...