събота, май 4, 2024

„Младите философи“ на България се събират в Бургас

Date:

Сподели новината.

Бургас ще е домакин на ХХIІІ Национална ученическа философска конференция “Човек – Свят”, която ще се проведе на 21 и 22 март в Средно училище “Епископ Константин Преславски”. Откриването на конференцията ще бъде в 17 часа, в зала “Апостол Карамитев” на СУ “Епископ Константин Преславски”.

Събитието традиционно е част от Националния календар на извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката. Организатори на проявата са Регионално управление на образованието – Бургас и училището домакин.

Работата на конференцията ще протече в три възрастови групи. За учениците от IV до V клас предизвикателството ще бъде под мотото “Приказки с неочакван край” и те ще имат за задача да довършват приказка по избор, като акцентират върху морални качества и духовни ценности. Учениците от VI и VII клас ще представят проекти на тема “Не мога да се върна към вчерашния ден – тогава бях друг човек.” от “Алиса в страната на чудесата” на Луис Карол. Най-големите участници: от VІІІ до XII клас, ще трябва да защитават есета, разкази, разсъждения по зададените предварително теми.

Уменията на учениците ще бъдат оценявани от жури, в което са включени експерти от МОН и водещи преподаватели по философия в университетите и средните училища в страната. Резултатите от конференцията на учениците в XII клас за приети като балообразуващи при кандидатстване в част от българските висши училища.

През тази година философска образованост и гражданска позиция ще отстояват над 90 ученици от 30 училища от цялата страна.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....