понеделник, май 6, 2024

История за приятелство и силна любов открива “София филм фест на брега” в Бургас

Date:

Сподели новината.

Програма на “София филм фест на брега” в Бургас ще бъде открита със специалното представяне на филма “Живи комини” на режисьора Радослав Спасов, който заедно с актьорите Мария Коцева и Димитър Коцев ще представят творбата.

Откриването на фестивала и представянето на лентата започва в 19:00 часа.

Филмът е удостоен с награди за най-добра второстепенна женска и мъжка роля и за музика на кинофестивала “Златна роза”. Сюжетът отвежда зрителя в планинско село, обитавано от столични интелектуалци. След смъртта си един от тях, бохем и шегаджия, оставя сценарий за погребението си и видеозаписи, с които го режисира. Купил е и място в гробището, където обаче се натъкват на скала… Междувременно в кръчмата от екрана текат неговите изповеди и шеги и скръбната церемония неусетно прераства във веселие. Филм за любовта, която човек оставя и след себе си.

“Живи комини” е сниман в живописното село Ковачевица, а прототипи на героите са действително съществуващи личности и с помощта на черти от техните характери режисьорът рисува картина на едно отминало време, което хората помнят с различни ценности, морал, взаимоотношения, приятелство и силна любов.

Радослав Спасов е оператор, сценарист и режисьор. Завършва ВГИК, Москва. Оператор е на 26 филма, сред които класиките на българското кино “Авантаж”, “Лачените обувки на незнайния воин”, “Мера според мера”, “Време разделно”, “А сега накъде”, “Мъжки времена”, “Вилна зона” и много други. Режисьор е на “Сирна неделя” (1993), “Откраднати очи” (2005), “Пеещите обувки” (2016) и “Живи комини” (2018). Носител е на многобройни национални и международни награди.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....