неделя, май 5, 2024

ВИДЕО: Биг Брадър в Меден рудник – 70 камери дебнат нонстоп! Да се готвят Победа и други…

Date:

Сподели новината.

Близо 70 високотехнологични камери следят от месец всяка съмнителна активност в най-големия жилищен комплекс в Бургас – “Меден рудник”. Устройствата за видеонаблюдение

[sociallocker]

заснемат и предава всеки сигнал, свързан с вандализъм или хулиганство, кражби, пътно-транспортни произшествия, висока скорост в най-оживените и натоварени места – пешеходни пътеки, учебни заведения, обществени сгради и идентифицират издирваните автомобили при влизане или излизане от комплекса.

На трите входно-изходни точки на “Меден рудник” е монтирана специалната ANPR система, която служи за разпознаване на регистрационните табели на превозните средства. Това са бул. “Захари Стоянов” – входно-изходна точка за гр. Средец, на бул. “Ал. Г. Коджакафалията” – входно-изходна точка за с. Твърдица и на входа и изхода за кв. Горно Езерово.

Камерите, които са свързани помежду си с общ софтуер, директно предават информацията в градския Център за управление на трафика, който координира получените сигнали и при необходимост ги изпраща на компетентните органи. Това води до по-доброто взаимодействие на службите за сигурност и скъсява значително времето за реакция.

Община Бургас предупреждава всички, които имат хулигански подбуди или престъпни намерения, че устройствата са застраховани против вандализъм, имат гаранционна поддръжка на свързаността и софтуера към тях за 60 месеца, а записите им се съхраняват за дълъг период от време.

Разширяването на обхвата на видеонаблюдението в града продължава с монтиране на 30 камери в кв. Победа, 3 от които ще бъдат за разпознаване на номерата на автомобилите. Целта на Община Бургас е до края на тази година да бъдат сложени камери още в кварталите Крайморие, Акации и Сарафово. В тези населени места ще има по 10 стационарни и по 2 специализирани камери за следене и записване на регистрационните номера на автомобилите, влизащи и излизащи от Бургас.

* По-долу може да видите някои от записите на първите камери от системата за видеонаблюдение на “Меден рудник”, монтирани още в края на миналата година:

Събаряне на пътен знак при извършване на строителни дейности:

https://www.youtube.com/watch?v=SWB5CBr73m0

Вандализъм на детска площадка:

https://www.youtube.com/watch?v=MIbx0o5TjyE

Заснемане на влизащите в комплекса автомобили:

https://www.youtube.com/watch?v=myiFvbvvTV8 

[/sociallocker]

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

5-те най-влиятелни жени в Библията

Как жените са представени в Библията, се обсъжда от...

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...