сряда, май 8, 2024

Еха! Родители гледат какво учат децата им в клас, без да присъстват

Date:

Сподели новината.

Родители могат да наблюдават какво се преподава на децата им, без да присъстват в клас. Това е най-новият метод за обучение в пловдивското ОУ “Кочо Честименски”. Директорката Златка Алдженаби презентира на кмета на район “Централен” Георги Стаменов и на шефката на РИО Иванка Киркова иноватитивния урок.

Екипът на училището го нарича “Новото предизвикателство”. Проектът е пилотен за 3 класа – от 2-ри до 4-ти. В учебното заведение работят общо 6 дисплея, които “изнасят класната стая навън.

“На три от екраните се наблюдават всички инициативи на училището, спечелени проекти, събития. На другите три родителите могат по всяко време да наблюдават децата си и работата на преподавателя”, обясни Алдженаби. Според Стаменов тази иновация ще бъде от полза на много семейства, които имат съмнения за това какво всъщност се случва с детето им в клас. Той присъства на урок, в който децата показаха умения за работа с екран с дисплей, който реагира на докосване.

В ОУ “Кочо Честеменски” се обучават 504 деца от 6 до 13-годишна възраст и е сред най-бързо развиващите се училища в район “Централен”.

Източник и снимка: “24 часа”

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Видин скърби!

Почина актьорът и дългогодишен директор на видинския драматичен театър Петко Петков,...

Тираджия счупи рекорда у нас! Шофира с 4,25 промила

Задържаха 42-годишен мъж за шофиране след употреба на голямо...

Майка от Стамболийски загуби завинаги 16 г. си син и после я сполетя нещо ужасно

Кадри от охранителни камери в Стамболийски показват кола, движеща...

Тревожна информация за яз. “Студена”! Властите се готвят за най-лошото

Покачилият се през последните дни обем на язовир "Студена" събра на...