четвъртък, май 2, 2024

СЕМ реши: Край на безплатното порно по кабелните

Date:

Сподели новината.

Oдобрено е споразумение между СЕМ и всички кабелни доставчици, с което те спират свободния достъп до т.нар. програми за възрастни.

Tова съобщи в Пловдив председателят на СЕМ Георги Лозанов, цитиран от БНР.

Тези канали ще се приемат само платено и чрез съответни кодове. Еротичните програми вече няма да са в свободните пакети на операторите с цел защита на децата.

СЕМ ще предприеме акция за разкриване на пиратско излъчване на филми и програми от кабелните оператори, обяви още Лозанов и посочи, че получават единични сигнали за пиратско излъчване на програми по някои кабелни телевизии в малките населени места.

„Цифровизацията стартира от 1 ноември. Целта е да се набавят декодери за всички потребители на цифрова телевизия у нас. Последните данни сочат, че едва 20% от хората в страната ползват прякото ефирно излъчване на програмите на телевизионните оператори, останалите са към кабелни оператори", каза още Лозанов, цитиран от БЛИЦ.

Съветът за електронни медии проведе в Пловдив изнесено работно заседание, посветено на последните изисквания за цифрово излъчване. За разлика от няколко европейски държави, които отлагат цифровизирането на ефира за 2015 година, у нас е постигната договорка то да стартира изцяло от 1 ноември.

Общо 9 програми са лицензирани от СЕМ за излъчване на мултиплекси задължително. Предстои още 2 програми на БНТ да се включат към пряко цифрово излъчване от следващата година.

Снимка: www.salon.com

 

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

3-метрова вълна удари центъра на Враца, помете хора, животни и къщи

На 1 май 1966 г. на централния площад във...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...