петък, май 3, 2024

Стартира голям проект край Видин

Date:

Сподели новината.

Започна възстановяването на свлачището в участъка при 10-ти км на път II-14 о.п.Видин – Кула – Връшка чука. Инвестицията е за над 2.5 млн. лева.

-

Фотограф: АПИ

На символичната първа копка присъстваха Албена Георгиева, областен управител на Видин, инж. Татяна Чичоварова, началник отдел в дирекция “Поддържане на пътната инфраструктура” в Агенция “Пътна инфраструктура”, представители на строителя и др.

-

Фотограф: АПИ

Интензивните валежи през 2014 г. активизираха свлачищна зона на път ІІ-14 в участъка от км 10+100 до км 10+260 и предизвикаха пропадане на пътната настилка и отваряне на дълбоки пукнатини по нея. От тогава отсечката е затворена за движение, а трафикът е пренасочен по обходен маршрут – по стария път II-14, който е в непосредствена близост до авариралия участък.

-

Фотограф: АПИ

Проектът за възстановяване на участъка при 10-ти км на път II-14 Видин – Кула – Връшка чука предвижда изграждането на укрепителна пилотно-анкерна конструкция за трайно стабилизиране на отсечката, подобряване на отводняването, реконструиране на компрометиран водосток, възстановяване на пътната настилка, полагане на нова хоризонтална маркировка и монтаж на нови пътни знаци.

Проектът “Превенция и противодействие по свлачищните процеси по републиканската пътна мрежа – Фаза 1” се финансира от приоритетна ос 4 на Оперативна програма “Околна среда 2014-2020 г.”, чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.
Срокът за изпълнение по договор e 110 дни.
Изпълнител на строително-монтажните работи е “ИСА 2000” ЕООД, техният договор е на стойност 2 534 036 лв. с ДДС.
Строителният надзор ще се осъществява от “Пътинвест-инженеринг” АД. Договорът им е за – 39 384 лв. с ДДС. Авторският надзор ще бъде извършен от ” РУТЕКС”ООД, като стойността на договора е 18 900 лв. с ДДС .

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

5-те най-влиятелни жени в Библията

Как жените са представени в Библията, се обсъжда от...

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...