вторник, май 7, 2024

Бургаска строителна пирамида смазва хора и човешки съдби

Date:

Сподели новината.

Бургаската строителна фирма “Промод 2014” ЕООД е подвела десетки хора, които са имали надеждата, че могат да закупят свое ново жилище. Става въпрос за продажби на зелено на апартаменти в кооперация, която би трябвало да се намира в бургаския комплекс “Славейков”.
До редакцията пристигна сигнал от жена, която е ужилена от въпросната фирма. Султанка Белчева сключва договор с Десислава Райкова за покупко-продажба на апартамент във въпросната кооперация. Цената е 39 340 евро. Според самия контракт Султанка трябва да плати резервационен депозит в размер на 5000 евро, както и първоначална вноска от 10 хиляди евро. След това на няколко транша жилището трябва да се изплати, като от своя страна фирмата-строител следва да прехвърли апратамента на купувача до 30 април 2017 година.
Това не се случва. Нещо повече. Оказва, че фирмата действа в противоречие със закона. Тя няма необходимите документи за строителство на кооперацията, няма строително разрешение, като в същото време се водят и дела със собствениците на земята. Самите те не желаят да работят с въпросното дружество. Имали са предварителен договор с “Промод 2014”, но след нарушения от страна на фирмата, са решили да го прекратят. Делата се водят и в момента.
На самия терен няма направена и една копка. Той е непокътнат. В същото време Десислава Райкова е продавала апартаменти на хората, като откровено ги е заблуждавала.
Пострадалата Султанка Белчева е имала жилище в Разград, което е продала с цел да си закупи имот в Бургас. Тя желае да живее в морския град защото нейните деца са тук. Дава доверчиво 15 хиляди евро, които потъват в бездната на строителната пирамида. В крайна сметка строителство няма, но ги няма и парите. Самата фирма “Промод 2014” почти няма опит в строителството. До този момент е изградила само една малка сграда. Явно няма и ресурси. Може би заради това започва да продава на зелено, като целта е да набави средства за изграждането на кооперацията. Или пък целта е друга. Защото самата Десислава Райкова става неоткриваема. Не отговаря на телефонните обаждания. Буквално изчезва. Самият офис на фирмата е затворен. По този начин се оказва, че “Промод 2014” наподобява повече строителна пирамида, или фантом. В същото време с това безотговорно поведение Райкова разрушава десетки човешки съдби и причинява тежки проблеми на пострадалите семейства.
Освен Султанка Белчева има и други ужилени хора. По този начин Десислава Райкова нанася сериозни щети и на целия строителен бранш в Бургас, който се ползва със сериозна репутация и доверие.
Нашата медия ще сигнализира прокуратурата и всички институции за криминалната дейност на “Промод2014” и нейната собственичка, като в името на обществения интерес се надяваме те да предприемат необходимите мерки.

Uniconbg.com

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....