сряда, май 1, 2024

Времето се връща в края на март

Date:

Сподели новината.

Днес ще бъде хладно и ветровито. Облачността ще е по-често значителна. На много места в страната ще има превалявания, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Северна България. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца. Над планините ще преобладава облачно време. Ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа силен, временно и бурен вятър от северозапад.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса. Над Черноморието ще преобладава облачно време. На много места ще има превалявания, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад, който след обяд ще се ориентира от запад.

Максималните температури ще са 18-20 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, температурата на морската вода е 17-18 градуса. Жълт код за силен вятър е обявен днес в 17 области на страната. Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Габрово, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, София-град, София-област, Благоевград, Кюстендил и Перник.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Внимание за пътуващите към Гърция! Ето къде има огромно задръстване

Огромно задръстване от автомобили се е образувало в Кресненското...

Кошмар в Хасково! Газова бутилка се взриви в къща със 7-годишно дете и баба му

Взрив на газова бутилка е предизвикал пожар в къща...

Катастрофа блокира АМ Тракия край Пазарджик(снимки)

Катастрофа доведе до километрично задръстване на АМ Тракия в...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...