четвъртък, април 18, 2024

Времето се връща в края на март

Date:

Сподели новината.

Днес ще бъде хладно и ветровито. Облачността ще е по-често значителна. На много места в страната ще има превалявания, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Северна България. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца. Над планините ще преобладава облачно време. Ще има превалявания и гръмотевици. Ще духа силен, временно и бурен вятър от северозапад.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса. Над Черноморието ще преобладава облачно време. На много места ще има превалявания, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад, който след обяд ще се ориентира от запад.

Максималните температури ще са 18-20 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, температурата на морската вода е 17-18 градуса. Жълт код за силен вятър е обявен днес в 17 области на страната. Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Търговище, Габрово, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, София-град, София-област, Благоевград, Кюстендил и Перник.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ад на пътя край Пазарджик

Верижна катастрофа е станала тази сутрин на пътя Пазарджик-Пловдив....

Какво се случва с язовир Камчия, сухата зима го изпразни

Сухата зима тази година повдига въпроса налице ли е нова...

Голям скандал в Търново! Пиян полицай предизвика катастрофа на оживен булевард

Полицай предизвика катастрофа вчера вечерта на оживен булевард във...

Голям бой в центъра на Силистра

В късния следобед на 14 април, около 17:00 часа,...