неделя, май 5, 2024

Нови банкови такси – колко ще ни взимат?

Date:

Сподели новината.

Oт 1 август БНБ слага таван на комисионните, които трезорите ни начисляват за теглене от банкомат, разкриване на сметка или плащане с дебитна карта.

Нов размер на таксите, които банките събират – oт 1 август БНБ слага таван на комисионните, които трезорите ни начисляват за теглене от банкомат, разкриване на сметка или плащане с дебитна карта.

ОТ 1 август ще има по-високи такси за някои от основните услуги, които банките предоставят. За да изтеглим пари в брой от сметката в офиса на банката ще плащаме до 1,02 лв.Очакванията обаче са от 1 август плащанията по банкомат с дебитна карта да станат безплатни.

Ако теглим от банкомат на нашата банка, плащаме средно по 20 ст., а левче – от банкомат на чужда. Плащането на постерминал ни излиза 0 лв. Така, ако теглим 10 пъти в месеца, ще загубим средно 2 лева. Ако обаче теглим от чужди банкомати – вече към 10 лева.

Експертите съветват да не поддържаме много сметки, защото обслужването им е скъпо. Освен това хората да се поинтересуват от пакетните предложения на банките, които са избрали.

Източник: vesti.bg

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...