събота, май 4, 2024

Шампанско да се лее и Шушана да се пее! Каква е диагнозата?

Date:

Сподели новината.

Видео на празнуващи българи се превърна в интернет сензация.

Твърди се, че то е направено във Френските Алпи, където са изразходени няколко кашона шампанско на стойност 40 хил. евро.


Има ли диагноза такова поведение в обществото ни? Според психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова: Да!

“Войнстваща простотия и примитивизъм, които се издигат в култ и се превръщат в норма на поведение”, диагностицира тя пред Bulgaria ON AIR и остави отворен въпроса: На какво учим децата си?

Шампанско се лее, “Шушана” се пее, а журналистът Патриция Кирилова не е сигурна дали става въпрос за същия “богаташки син” Владо Вутов, за когото се твърди, че е на видеото – този на бизнесмена д-р. инж. Цоло Вутов.

“Тази практика не е тенденция само сред българите. Виждала съм в Кан и в Сен Тропе чужденци да празнуват по този начин”, обясни тя.

PR експертът Соня Колтуклиева потвърди, че става дума за същия син и отсече: “Нека цяла България гледа видеото, за да се отврати, така че на никого повече да не му идва наум да го прави!”

“Проблемът в това демонстриране на възможности е ниското самочувствие. Такова е поведението на “кухите хора”, които са интелектуално примитивни и за тях да демонстрират нещо, което нямат, е въпрос на чест”, посочи д-р Гълъбова.

По думите ѝ това поведение не се среща само при “богаташките деца”. Тревожното, отбеляза тя, е че много от подрастващите са на мнението, че родителите им са дали стандарт, от който те не могат да паднат.

“Странното е защо този стандарт не е свързан с четене на книги, със самоусъвършенстване, с интереси към света…”, риторична бе психиатърът.

Д-р Гълъбова е категорична, че не е въпрос за “омраза към богатите”, а за по-голям проблем: “След като една държава не може да си събере 16-те милиарда ДДС, защо пък един наследник на фамилия да не даде 40 хил. евро за шампанско?”

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

5-те най-влиятелни жени в Библията

Как жените са представени в Библията, се обсъжда от...

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...