събота, май 4, 2024

Най-добрите места за вкусна шкембе чорба в Бургаско

Date:

Сподели новината.

За съжаление най-култовата шкембеджийница в страната по време на соца – „Първи май”в Бургас, отдавна не съществува. По ирония на съдбата днес там се помещава Макдоналдс…
Затова пък невероятна шкембе чорба сервират в иначе невзрачното заведение „Бистро 33” на ул. „Марин Дринов” 35 в квартал „Победа”, точно до затвора. Предлага 3 вида шкембе – агнешко, свинско и телешко! Бистрото държат двама братя – Драгомир и Стефан Попови – всеотдайни, трудолюбиви и достойни българи. Работили са в Щатите, оттам и името на бистрото – подобно на американските кръчми, кръстени на номерацията на магистрали и пътища.
Сполучлив резервен вариант е капанчето „При Къдравия” – в северния край на крайбрежната алея на новия плаж, малко преди паркинга, вляво.
Добри отзиви има и ресторантчето до бившия КЕЧ.

В Айтос мястото е при Малкия бекир (истинското име е ресторант „Градина”). Намира се след Айтос на стария път Бургас – Карнобат (за съжаление трябва да се лишим от новата магистрала, за да стигнем дотам). Освен шкембето и останалата кухня е супер – агнешка дробсарма и т.н.

В Несебър прилично шкембе ще намерите в ресторант „Старата мелница” на ул. „Крайбрежна”, близо до бариерата на стария град.

В Поморие чорбата е „При Стойко” в новия град („Квартала”). Упътване от форум: „Влизаш в Поморие през първата отбивка откъм Варна, караш около 200 м, свиваш по първата възможна пресечка вдясно, караш още около двеста метра и спираш вдясно.”

В Созопол мястото е до автогарата, нарича се бирария „София”, но иначе го знаят като „При шопа” или „При Митко”, на името на собственика. Резервен вариант в рибарския град е пицария „Джордани” на плажа.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

5-те най-влиятелни жени в Библията

Как жените са представени в Библията, се обсъжда от...

Апокалипсис на Острова: Разрушени сгради и повредено метро, само за една нощ

Невиждана от години буря е ударила Обединеното кралство тази...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...