80 коли за месец прибра полицията в Бургас от пияни и дрогирани шофьори

0
58
dreger test alkohol piqn shofior
Сподели новината.

80 моторни превозни средства, повечето леки автомобили, са иззети на територията на Община Бургас от водачи, шофирали след употреба на алкохол или наркотични вещества за времето от 08 август до днес, съобщават от Областната дирекция на МВР. И припомнят, че още в първия ден след приемане на законовите промени, са иззети два леки автомобила заради за употреба на алкохол и канабис, както и камион с полуремарке, чийто шофьор бе хванат с с 3,02 промила алкохол в кръвта.

Съхранението на иззетите в Бургас моторни превозни средства първоначално се осъществяваше на паркингите към Районните управления, но поради насищането им бе потърсено съдействие от Община Бургас за организирането на ново място за съхранение, обясни говорителят на полицията Цветелина Рандева.

Благодарение на ангажираността на Община Бургас с проблема безопасно шофиране и отличните партньорски взаимоотношения с ОДМВР Бургас, своевременно бе отредено ново място за съхранение на иззетите МПС, специално оборудвано със система за видеонаблюдение, СОТ и жива охрана, допълни Рандева.

Активните действия на полицейските служители по отношение проверките на водачи, шофиращи след употреба на алкохол и наркотични вещества ще продължат и в следващите дни, още повече че в ход е акцията „Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя!“, предупреждават от Областната дирекция на МВР./ “24 часа”

--------------------------

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here