сряда, февруари 28, 2024

2800 лева заплата за общи работници в Стара Загора

Date:

Сподели новината.

Строителна фирма удари тавана по заплати в бранша в Стара Загора. От обява в сайт за намиране на работа се вижда, че се предлага заплата от 2800 лева за кофражисти и общи работници. Става въпрос за строителни обекти в града. Това е доста сериозно възнаграждение за строителството, като нивата на заплатите вече са достигнали тези преди кризата от 2009 година. Тогава надниците на общите работници вече гонеха 120-130 лева на ден. По принцип вече е трудно намирането на кадри за строителството, което вдига парите нагоре. Още повече, че в самата Стара Загора има доста работещи производствени предприятия, както и търговски обекти.

В същия сайт се предлага работа за заготовчици и тръбари срещу 2500-2700 лева на месец.Търсят се и работници за автомивки срещу 1000 лева заплата. За позиции като бояджии пък се обявява стартово възнаграждение от 1300 лева.

Резачи на скрап пък ще получават 1500 лева. Тези нива на заплащане показват, че региона е в подем, което пък се вижда от постоянните инвестиции в последните пет години.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагично самоубийство в Крайморие

Около 15.20 ч. днес в четвърто Ру Бургас е...

Икономисти: Инфлацията спада, България се приближава към еврозоната

Инфлацията спада. Тенденцията е за сближаване, но въпроса е...

ДЗУ възкръсва в Стара Загора! Разкрива стотици работи места

Hoвo пpoизвoдcтвo нa плaтĸи зa aвтoмoбилнaтa индycтpия щe cтapтиpa...

Христо Шопов ще прекара 72 часа в ареста

С постановление на наблюдаващ прокурор актьорът Христо Шопов е задържан...