събота, май 4, 2024

1200 евро заплата за работа в Португалия

Date:

Сподели новината.

За поредна възможност за работа в страни от ЕС съобщават от Агенцията по труда. Страните са Испания и Португалия.

В Испания:
Агенцията по заетостта набира кандидатки за бране на ягоди в Испания. Търсят се жени между 18 и 45 години, с опит в селскостопанската работа и с подходящи физически данни, предвид начина на бране и високите температури.

Работата е сезонна от началото на м. Февруари 2017 г. Работното време е съгласно колективния трудов договор на провинция Уелва – 6,5 часа на ден, а броят на работните дни зависи от атмосферните условия и производителността.

Заплащането е между €37 и €39 на ден след приспадане на данъците и удръжките за осигуровки. Настаняването се поема от работодателя, но се заплащат режийни разходи за ток, вода и газ. Разходите по пътуването до Испания се поема от кандидатките, а връщането до България се покрива от работодателя, при условие, че работничката остане до края на кампанията по прибиране на плодовете.

Кандидатсването се осъществява в Дирекция “Бюро по труда” по местоживеене. Офертите са публикувани в националния EURES сайт в рубрика „Работни места” с реф. № 3474 и № 3475

Крайният срок е посочен във всяка оферта.

 

В Португалия:

Агенцията по заетостта набира кандидате за работа в селското стопанство в Португалия за бране на меки плодове (предимно малини). Набират се както берачи, така и супервайзори (ръководители на група) за всяка от фермите, в които има български работници. Срокът на заетост е 2-3 месеца, като началото се очаква да е в края на февруари или началото на март 2017 г. Могат да кандидатстват както мъже, така и жени. Кандидатите трябва да са физически здрави, да имат минимум основно образование за берачите и средно или висше образование за супервайзорите. Предимство дава опитът в селскостопанската работа и за двете длъжности, както и опит в ръководене на екипи за супервайзорите. Владеенето на език е задължително само за супервайзорите. За берачите е предимство.

Работата за берачите на меки плодове е за лица, които познават селскостопанския труд и са свикнали на ежедневни натоварвания, на работа на открито, при високи температури. Месечното нетно възнаграждение, варира между €718 и €1068 за берачите и между €927 и €1227 за супервайзорите.

Осигурено е безплатно настаняване. Работната седмица е 40 часа с възможност за извънреден труд.

Начин за кандидатстване:

Берачи на плодове – Попълване на апликационна форма в Дирекция „Бюро по труда”, в срок до 06.01.2017 г. Работодателят ще проведе интервюта със записаните кандидати през втората половина на м. Януари 2017 г.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...