сряда, април 17, 2024

12-те закона на кармата

Date:

Сподели новината.

1. Великият закон
Това е законът, познат още като Законът за причината и следствието. Каквито сигнали изпращаме към Вселената,с такива ще ни отвърне съответно и тя.Ако това, което искаме е любов, щастие, мир, приятелство, то тогава ние би трябвало да сме такива – щастливи, миролюбиви,любвеобилни, приятели. Отрицателната енергия, която изпращаме към другите, се връща като бумеранг към нас десетократно.
 
2. Законът за създаването
Животът не е просто даденост, ние сме част от него и имаме важна роля в него.Ние сме едно цяло с Вселената, както отвътре, така и отвън. Каквото и да ни заобикаля, то само ни дава улики за нашата вътрешна хармония.Тоест бъдете и правете само това, което искате да имате в живота.
 
3. Закон за смирението
Това, което отказвате да приемете, ще продължи да витае около вас. Ако това, което виждаме в околните е ВРАГ, или човек,
притежаващ главно негативни черти, то тогава няма как да преминем и ние към по-високо ниво на съществуване и опит.
 
4. Закон за развитието
Където и да идеш, пак ще си си ти. Ако искаме да израснем духовно, то промяната трябва да дойде от нас и в нас,
а не в хората, местата и нещата в обкръжаващата ни среда. Единственото, което ни е дадено на тепсия, сме самите ние и
затова имаме власт и контрол само над самите нас. Когато променим нашето собствено Аз, тогава и животът ни се променя.
 
5. Закон за отговорността 
Когато нещо куца, то е защото нещо куца в самите нас. Ние отразяваме това, което ни заобикаля и това,което ни заобикаля отразява нас. Трябва да поемаме отговорност за нещата, случващи се в живота ни.
 
6. Закон за свързването
Дори и ако нещо, което трябва да предприемем, изглежда маловажно, много важно е да се отбележи, че всичко във Вселената е свързано помежду си. Всяка крачка, води до следваща и така нататък, и така нататък. Някой трябва да свърши първия етап от дадена работа, за да може да се стигне до последния. Нито първият, нито последният етап са от жизнено значение, освен че и двата са нужни, за да се завърши самата цел.Минало, настояще, бъдеще. Те са свързани помежду си.
 
7. Закон за фокусирането
Не сте способни да си мислите за две различни неща абсолютно едновременно. Трябва да вършите нещата постепенно, да изкачвате стълбичката на задачите стъпало по стъпало. В момента,  в който се разсеете и изгубите своята съсредоточеност, лесно може да ви обземе несигурност и дори яд.    
 
8. Закон за даването и човечността
Ако вярвате в нещо, че е истина, то по някое време в живота си, ще трябва да докажете, че това наистина е така. Тук е мястото, където да изкажем това, което сме научили от житейската ни  практика.
 
9. Закон тук и сега
Гледайки назад към това, което сме били преди, изключително пречи да се съсредоточим изцяло върху ТУК И сега. Старите ни мисли, начини на поведение, старите ни мечти пречат да си създадем нови.
 
10. Закон за възможността
Историята се повтаря, докато не научим всички уроци, от които се нуждаем, за да променим своя път.
 
11. Закон за търпението и отплатата
Всяка награда, изисква първоначален труд. Дар, с дълготрайна и голяма стойност изисква търпение и упорит труд. Истинската радост произтича от това, да правим това, което се предполага, че трябва и да изчакаме отплатата на труда ни да дойде сама.
 
12. Закон за вдъхновението
Всеки личен принос е и принос към Общото, глобалното.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Kypиoз: Hopвeжĸи гpaд пoиcĸa oт EK paзpeшeниe зa 26-чacoв дeн

Гpaдчe в нaй-ceвepния peгиoн нa Hopвeгия пoиcĸa oт Eвpoпeйcĸaтa...

Плевенчанин стана 135-ят тото милионер в историята

В близо 67-годишната си история Българският спортен тотализатор не...

Ново 20! Може да забранят прибиращите се дръжки във вратите на колите

Дръжките на вратите на Tesla са имитирани от още...

Това ли е новият Джеймс Бонд?

"Арън Тейлър-Джонсън ли е следващият Джеймс Бонд?", е въпросът,...