Сподели новината.

Папа Франциск ще получи един милион щатски долара за благотворителна организация по негов избор, ако стане веган през великденските пости, предаде ДПА.

Инициативата е на международната кампания „Един милион долара“, която се води от 12-годишната Дженесис Бътлър с подкрепата на световноизвестни музиканти и актьори, предаде БТА.

Дженесис Бътлър живее в Калифорния и описва себе си в Туитър като застъпничка за правата на животните и веганка.

„Призоваваме Папа Франциск да помогне за опазването на планетата, като насочи вниманието към опустошителното въздействие на животновъдството,“ казва младата активистка на клип в сайта на кампанията.

Реклама

Ако стане веган по време на великденските пости, папата „ще даде пример как нашата планета да стане по-устойчива. Присъединете се към нас и противодействайте на изменението на климата, като промените своята диета,“ казва още Бътлър.

През тази година 40-дневното постене преди Великден за католиците започва на 6 март и приключва на 21 април, когато те ще отбележат светлия празник.

В поканата до папа Франциск девойката споменава неговите учения за опазване на природата в посветената на изменението на климата енциклика „Laudato Si“ и казва, че „много ще се радва“ да се срещнат лично .

Веганската инициатива „Един милион долара“ е подкрепена от британския битъл Пол Маккартни, американския ди-джей Моби, американските актьори Уди Харелсън и Хоакин Финикс, наред с много други.

Дарението от един милион ще бъде предоставено от международната фондация „Блу Хърайзън“ – благотворителния клон на американска компания за стволови клетки.