събота, май 4, 2024

Ще говорим в Европа за 10 стотинки на минута

Date:

Сподели новината.

От 30 април 2016 г. роумингът на територията на Европейския съюз става по-евтин. Операторите ще могат да таксуват само с малка допълнителна сума към цените на вътрешния пазар.

Така ако провеждате телефонен разговор, докато сте в страна членка на ЕС, ще трябва да заплатите вътрешната цена + до 0,05 евро за минута. Допълнителната такса за изпратен SMS ще е до 0,02 евро. При използване на мобилен интернет ще ви таксуват с цената на вътрешния пазар в съответната страна + до 0,05 евро на мегабайт изтеглени данни (без ДДС). Имайте предвид, че максималната цена е определена за МВ, но таксуването е за КВ.

Тези максимални цени важат за всички, освен ако не сте сключили договор за специална услуга или пакет. Вашият доставчик може да ви предложи по-ниски цени, затова е добре да разгледате офертите.

От 15 юни 2017 г. пък няма да има никакви допълнителни такси за роуминг, а телекомуникационните услуги ще се таксуват на същата тарифа като националната. Таксата за роуминг отпада, при условие че използвате телефона си в чужбина временно. Все още ще могат да ви таксуват за постоянно използване на SIM карта в друга страна.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Общинските съветници от ПП СЕК подкрепиха създаването на „Фонд за развитие на Летище Бургас“

Очаквано, общинските съветници от Средна Европейска Класа категорично подкрепиха...

Партия Средна европейска класа няма да подкрепи правителство начело с премиер от ГЕРБ

От самото създаване и реализирането на идеята и коалицията...