петък, април 19, 2024

Четирите напитки, които ще почистят кръвта ви и ще филтрират бъбреците ви

Date:

Сподели новината.

 Едни от най-вредните вещества за нашето тяло са токсините. Те засягат функцията на бъбреците и черния дроб и ако не искаме да позволим това да се случи, ние трябва да водим здравословен начин на живот и да се грижим за храната, която ядем. В тази статия ще да ви представим 4 полезни напитки, които могат да очистят бъбреците и да филтрират кръвта! Организмът ви ще бъде отново активизиран!
Бъбреците могат да бъдат изключително чувствителни към консумацията на храни и напитки.

За да ги предпазим, ние трябва периодично да премахваме всички токсини и излишни течности от организма.

И това е интересно – Руската Ванга, Наталия Бегачева: Възстановявам органите чрез стар славянски масаж – още четете на най-добиря здравен сайт zdrave.to
 

Ето кои са 4-те напитки!
 
Зелен сок, който ще ви помогне да очистите бъбреците

Този сок е богат на хранителни вещества и антиоксиданти и е много ефективен за премахването на токсините. За да си го приготвите, имате нужда от следните зеленчуци: спанак, зеле, тиквички, магданоз, марули, моркови, краставици и целина. Ако искате, можете да заместите зеленчуците със следните плодове: портокали, круши, праскови, ананас и ябълки. Смесете всички съставки в блендер и изпийте веднага.

Вижте още една рецепта, която ще ви помогне да се очистите бъбреците и тялото като цяло!

Съставки:
•Ябълков оцет
•Пресни лимони
•Дестилирана вода

Приготвяне: Смесете всички съставки добре. Пийте този сок в продължение на 4 дни и той ще ви помогне да очистите организма си от токсините и със сигурност ще очисти и бъбреците ви.

Сок от червена боровинка

Червената боровинка може да понижи калциевия фосфат. Той е основната причина за камъните в бъбреците. Сокът помага да избегнете бъбречна криза.

Сок от цвекло

Високото съдържание на калий прави цвеклото полезно в борбата с високото кръвно налягане, но също така премахва токсините и пикочната киселина. Цвеклото съдържа бетаин – фитохимикали с антиоксидантни свойства. То може да изчисти натрупването на струвит и калциев фосфат в бъбреците.

Лимонов сок

Пиенето на лимонов сок повишава нивото на цитрат в урината. Това помага на вашите бъбреци да не образуват камъни. Изстискайте 4-5 лимона в 1 литър студена вода или ако искате топла напитка, изцедете лимон в 150-200 мл топла вода. Пийте напитката сутрин преди закуска. Тя ще очисти бъбреците и ще се чувствате много по-бодри!

Източник: zajenata.bg

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...