събота, май 11, 2024

Цигани стреляха по журналисти в Бургас /снимки/

Date:

Сподели новината.

Обитателите на цигански катун настръхнаха срещу журналистически екип на ТВ СКАТ. Те стреляха с камъни, дървета, твърди предмети, дори и с части от животински скелети. Катунът се намира в края на града до Логистичния парк и бившата Товарна гара. Клоаката се намира близо до строеежа на пътен възел “Запад, както и до релсов път, който също се ремонтира. Там има техника и материали за милиони левове, но никоя от институциите не обръща внимание на източника на зарази, където хората живеят в условия, при които дори и животните от зоопарк биха се отвтратили.
В незаконния катун няма вода, децата биват отглеждане при първобитни условия, а хигиената е съвсем непознато понятие. Мястото е източник на болести и зарази. Гледките от импровизирания лагер са потресаващи. Циганите казаха, че са родом от Сливен. Те се хранят с каквото намерят и живеят при нечовешки условия. Някои от тях работели по строежите, като носачи или друга временна работа. Повечето нямат никакви документи, а тези, които от време на време заработват пари, го правят без договори. В катуна има и над 20 деца, които не ходят на училище и помагат на възрастните. Обитателите се прехранват и от криманални дейности като джебчийство, кражби и проституция на малолетни. Условията в лагера са трудни за описване.
По-голяма част от циганите се разбягаха и тръгнаха в неизвестни посоки, напускайки лагера.
На място дойде и полицейски екип, който направи оглед и разследване. От звено УКОРС от община Бургас обявиха, че ще проведат акция и ще изгонят незаконните обитатели, както и ще унищожат самият катун.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....