сряда, април 24, 2024

Разходка с лодка в Гърция струва 60 евро на ден, в Слънчев бряг – на час

Date:

Сподели новината.

Цените на услугите по гръцките курорти в последните дни са паднали драстично. За българските туристи е изключително евтино да почиват там.

Цените на услугите по гръцките курорти в последните дни са паднали драстично. За българските туристи е изключително евтино да почиват там. С нас се свърза читателят ни Веселин Стаменов, който е почивал преди пет дни със семейството си в един от ръкавите на Халкидики. Там цената за една нощувка в петзвезден хотел плюс нощувка и закуска е 25 евро на ден. Услугите обаче са особено изгодни. За цял ден наем на една лодка за разкодка се плаща 60 евро. В сумата е включена разходка от 9 до 18 часа без прекъсване, като ползвателите плащат горивото. В лодката могат да се возят до 10 души.

За същата услуга през лятото в курорта Слънчев бряг се плащаше около 100-120 лева, в зависимост от локацията и стопанине на лодката. Разликата е огромна, и може би обяснява защо българите масово предпочитат Гърция като туристически дестинация през последните години. ” Там, където бяхме имаше много българи. Повечето хора идваха с колите си. Това е напълно разбираемо. Първо морето и курортите там са като през 80-те години в България. Чистота , страхотни плажове, отлично обслужване. Сега по нашето крайбрежие е бетонен ужас. В Гърция е красота. Цените също са много изгодни, у нас е по-скъпо по време на сезона. Жалко, но това са фактите.”- коментира Сариев. Кратко, но много показателно обяснение.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...