понеделник, май 6, 2024

Цените за Нова Година у нас биха Барселона и Солун

Date:

Сподели новината.

Хотелиерите у нас и тази година останаха верни на максимата „Ден година храни” и надуха цените за Нова година. Планинските и спа курортите вдигнаха тройно обичайните си цени

.

В петзвезден хотел на около 30 минути от София трябва да платите 871 лв. за четири нощувки на човек за дните около 31 декември и 1 януари. Справка показа, че това е почти колкото да изкарате същото време в Барселона за Нова година и да пътувате дотам със самолет.

Офертата за артистичния испански град е точно 890 лв. на човек. Включва четири нощувки със закуски в 4-звезден хотел, обиколка с екскурзовод, самолетни билети и застраховка. За сравнение в българската оферта бонус е празничната програма, в която са поканени да участват популярни български изпълнители, както и празнична вечеря, за която в Барселона трябва да доплатите по желание.

В 5-звезден хотел в Девин пък офертата за 4 нощувки е 1392 лв. за двама, което прави по 692 лв. на човек. Ако искате да тънете в разкош в Банско, трябва да се бръкнете с 1600 лв. за двойна стая. В тризвезден хотел в Боровец пък цената за три нощувки за двама е 692 лв. с хранене три пъти на ден и галавечеря.

За сравнение в Солун три нощувки за двама за Нова година излизат с над 100 лв. по-евтино. По 293 лв. или общо 586 лв. за двама трябва да платите за три нощувки със закуски и вечери плюс празнично меню за посрещане на 2016 г., като храната, виното, водата и безалкохолните са на корем.

В българските курорти също се предлагат промоционални оферти на доста занижени цени, но те важат след 5 или 10 януари. В Банско например предлагат пакет за 29 лв., включващ нощувка, закуска, вечеря, ползване на басейн и безплатни спа процедури. В предложението изрично е посочено, че то не важи за датите от 23 декември 2015 г. до 10 януари 2016 г.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Курсът на еврото продължава да се понижава

Курсът на еврото днес продължи да се понижава, след...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

Германо-швейцарска компания налива още милиони в Добрич

C пълeн ĸaпaцитeт paбoти paзшиpeниeтo нa зaвoдa зa гъвĸaви...