неделя, май 19, 2024

Фалира съдружник на Гошо Мечката, продават жилището му заради дългове

Date:

Сподели новината.

Апартаментът на една от знаковите фигури от началото на пехода – създателя на Първата частна милиция и доскорошен концесионер на плажа в Обзор Рали Пенков, е изваден на публична продан, съобщава .139 кв.м. на бургаската улица „Абоба“№11 в ж.к.“Лазур“ са оценени на 180 хил. лева. Жилището е на петия етаж, с огромен хол, три спални, мокро помещение, отделен бокс и тераса. Търгът се провежда от ЧСИ Станимира Николова. Източници на Флагман.бг разкриха, че това е апартаментът, в който Рали Пенков и семейството му са живели съвсем доскоро. В кадрите, които публикуваме, се вижда, че обитателите са напуснали дома си без да успеят да изнесат дори и играчките на детенцето си.

Интересен факт е, че имотът излиза на публична продан не заради дълг на Пенков, а заради това, че е станал гарант пред ДСК. “Длъжникът пред банката е високопоставена фигура от политическия елит, с авторитет, която също, очевидно, е с финансови затруднения, защото едва ли би рискувала да прецака човек с бекграунда на Рали Пенков”, заяви отлично запознат източник с казуса.

Продажбата е доказателство за сериозните финансови проблеми на някогашния спецполицай и настоящ бизнесмен Рали Пенков, които са публична тайна. В края на миналата година министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова прекрати концесията му за плажа в Обзор, с което секна напълно и без това попресъхналите финанси на бизнесмена. Формален повод стана неплащането на концесионното възнаграждение на държавата в периода 2013-2015 година. Общата стойност на всички непогасени парични задължения по договора с държавата възлизат на близо 206 хил. лв., като в сумата са дължимите лихви и неустойки, съобщи министър Павлова на среща с бургаските журналисти през ноември м.г., съобщава “Флагман”

Рали Пенков е една от най-митичните фигури по Южното Черноморие. Той е бивш полицай и още взЗората на демокрацията 90-те заедно със своите колеги от МВР Георги Николов–Мечката и Найден Милков създава скандалната паралелна структура на ОД на МВР, наречена “Първа частна милиция”. ПЧМ просъществува точно три години и името й се свързваше основно с брутален рекет върху бизнеса.

През годините Рали Пенков има обща фирма с Николай Попов–Чайника, съдружник на наркобоса Димитър Желязков–Очите. През 2005 г. срещу концесионера на плажа в Обзор бе извършено покушение с цел да бъде убит. Погрешка обаче загинаха съпругата и детето му. Джипът му беше взривен пред хотел “Хелиос бей” в Обзор. Сега Пенков живее с друга жена, от която има и дете.

Източник: Флагман.бг

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Арестувани в Бургас за купуване на гласове

В Бургас се провежда акция срещу купуването на гласове...

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...