четвъртък, май 2, 2024

Ученик предлагал 13-годишната си приятелка за проститутка

Date:

Сподели новината.

Веселин Димитров – приятелят на издирваната до вчера 13-годишна Ивайла, е задържан за срок от 24 часа по образувано досъдебно производство за склоняване към проституция на лице ненавършило 18 години.Във връзка с издирването на 13-годишно момиче от гр. Аксаково, изчезнало от дома си на 09.12., са предприети незабавни оперативно – издирвателни дейности и процесуално – следствени действия. В резултат на същите е организирана и проведена специализирана полицейска операция, при която момичето е установено. Заедно с нея е установен и задържан за срок до 24 часа В.Д. (18 г.) от Игнатиево, известен на МВР, неосъждан. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 155, ал.5, т.2 от НК. Малолетното момиче е приведено под полицейска закрила. Материалите по досъдебното производство са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. Работата по случая продължава. Това съобщиха от пресслужбата на ОДМВР-Варна.

 

Със задържането на 18-годишния Веселин Димитров на практика полицията потвърди изнесената първо в БЛИЦ още на 21 декември информация, че в изчезването на 13-годишната Ивайла е замесен приятелят й.

 

Веско, или както самият той се е именувал във „Фейсбук“ Кокаин Чо, има касателство и към публикуваната обява в сайт за платени сексуални услуги, в която малолетното момиче е предлагано срещу 100 лева на час.

 

Към момента Веселин се води неосъждан, но с множество криминални регистрации най-вече за кражби. Източници на БЛИЦ от Игнатиево твърдят, че в последно време той се е преориентирал към предлагането на платените ласки и се изживявал като сводник.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Иманярски канал от България към САЩ ползвал обществени пощи

От САЩ са ни върнали древен шлем и други...

Скоро няма да можете да си купите SSD на Western Digital

Cepиoзнa пpoмянa щe нacтъпи нa xapдyepния пaзap пpeз втopaтa...

Касапницата в Меричлери, причинена от 17-г. момиче, завърши с труп

В болница в Пловдив почина 83-годишната жена, която бе...

Голям провал със знаков завод в Ловеч

Помните ли, че в началото на месец юли 2021...