събота, май 4, 2024

Уникален митинг в защита на стадион Черноморец/снимки/

Date:

Сподели новината.

Политическият елит на Бургас се обедини за спортна кауза. Представители на Община Бургас начело с кмета Димитър Николов, общински съветници от ГЕРБ, НФСБ, БСП, ВМРО, СЕК загърбиха своите принципни различия и се събраха на общ митинг – за спасението на стадион „Черноморец“. Събитието се състоя тази сутрин на площад „Атанас Сиреков“, като на него присъстваха спортни деятели, ветерани и подрастващи футболисти от ПСФК „Черноморец“. След дълго отсъствие от публични изяви пред Общината се появи и бившият президент на ФК „Черноморец” Ивайло Дражев.

Митингът бе организиран преди няколко дни, след като стана ясно, че Съветът на директорите на ПСФК „Черноморец Бургас“ АД е взел решение дружеството да бъде обявено в несъстоятелност. Това е станало без знанието на Общинския съвет, което породи бурна реакция на недоволство сред местните парламентаристи. На сесията във вторник се взе решение за освобождаването на представителите на Община Бургас в Съвета на директорите на спортния клуб Иван Цанев и Мирослав Йорданов, които също са гласували за банкрута. Константин Бачийски от СЕК пък бе упълномощен да подаде сигнал в прокуратурата да се разследва обявяването в несъстоятелност на ПСФК „Черноморец“.

Фалитът на клуба на практика удовлетвори желанието на неговия собственик Митко Събев. Това даде повод общинските съветници най-вече от НФСБ да заподозрат предстояща имотна измама. Те смятат, че се тръгва по пътя на ликвидацията, а вратите пред знайните и незнайните кредитори са отворени и те могат да вземат активи от дружеството. А основния актив е само един и се нарича стадион „Черноморец“. Затова те искат пълна ревизия на дружеството и независимо разследване.

От своя страна от Общината заявиха, че територията на стадион „Черноморец“ е отредена само за спорт и никой не може да строи кооперации или други частни обекти. Там могат да се изграждат само спортни игрища и площадки.

В цайтнот са спортните деятели на клуба и футболистите от детско-юношеската школа. Те се надяват проблемът да се разреши и „Черноморец“ да продължи да го има.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

На вниманието на шофьорите! Специализирана полицейска операция на територията на Област Бургас

Специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение се...

Средна Европейска Класа започва срещи за формирането на широко надпартийно обединение

След всички предложения, които бяха отправени към Средна Европейска...

ИЗВЪНРЕДНО: СЕК прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ

Средна европейска класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ....